Melanotan 2

melanotan2

Du kanske har hört talas om termen ”Melanotan 2” som är namnet på ett populärt varumärke för solbrännainjektioner, men ett antal andra företag tillverkar liknande produkter under ett antal olika namn (inklusive Nu-tan, Betatan etc.), var och en med mycket likartade ingredienser, användningsområden och biverkningar.

Melanotan 2, även känt som ”MT”, ”Mel” och till och med vår personliga favorit, ”Barbiedrogen”, har fått mycket uppmärksamhet i media sedan varningar om säkerheten hos den otestade, oreglerade och olicensierade produkten utfärdades 2008.

Trots detta hoppar gym, skönhetssalonger och nätbutiker alla på ”solbränna-vagnen” med solbränna-injektioner av flera anledningar, varav den mest framträdande är att den injicerbara solbrännan inte luktar eller tvättas bort och är en mer långsiktig lösning för att behålla den solbruna och strålande looken. Du behöver alltså inte oroa dig för att fylla på din spray tan, skala eller flagna, eftersom din solbränna med denna produkt kommer att hålla (så länge du fortsätter att få injektioner, förstås).

De extra fördelar (förutom att din hud blir mörkare) som ett antal personer som använder injicerbara solningsprodukter har fått genom reklam är följande:

Dämpar aptiten.
Ökar muskelmassan.
Ökad fettförlust
Ökad libido

Baserat på reklaminformationen är melanotan2 som en form av solfri solbränna förståeligt nog ett mycket frestande förslag. Att få sommarglöd utan att behöva steka i solen i timmar eller behöva exfoliera sig och sedan leka personlig twister för att applicera en konstigt luktande kladd som gnids av på handdukar, lakan och till och med på toalettstolen är trots allt mer än bara lite lockande. Om du dessutom räknar in möjligheten att du också blir smalare och känner dig sexigare, googlar du förmodligen redan för att hitta en distributör.

Problemet uppstår dock med att det har utförts mycket få tester på dessa produkter för att utvärdera deras kvalitet, säkerhet eller långsiktiga effekter på kroppen (och allvaret i dessa).

Tänk också på att när du slutar använda solningsinjektioner kommer din solbränna att blekna helt inom fyra till åtta veckor. De ovan nämnda fördelarna kommer också snart att börja försvinna. Precis som med läkemedlets biverkningar har fördelarna inte testats kliniskt.

melanotan

Kan det verkligen vara så enkelt att få en perfekt bränna av några melanotan 2 injektioner?

Det har varit möjligt att snabbt och enkelt få den perfekta solbränna-looken på stranden med hjälp av solarium, solburkar, solningslotioner, spray tan, krämer, geler, skum eller till och med solningstabletter, och det har varit möjligt att uppnå detta på ett antal år nu. Majoriteten av befolkningen har inte tid att sitta i solen i timmar i sträck, och vissa av oss tenderar att pendla mellan blek som snö och något som liknar en mogen tomat utan något däremellan när man försöker göra något åt saken.

Oavsett din situation har du förmodligen hört talas om någon form av lösning för att snabbt bli brun, och om du är som ett stort antal män och kvinnor i den här ”solbränna-drivna” världen har du kanske hört talas om den senaste trenden inom solfri solbränna: solbränna-injektioner (även kända som tan jabs). Solfri solbränna innebär att man använder kemikalier som appliceras på huden eller administreras via tabletter eller injektioner för att uppnå solbränna utan UV-exponering. Spraytans har varit ett populärt ämne i flera år nu, i stället vill vi fokusera på melanotan2.

Eftersom riskerna för hudcancer ständigt ökar och långvarig solexponering är en fara som höjer dessa risker, flockas människor till melanotan II som den näst bästa lösningen, och om nålar inte är din kopp solbränna finns det även hudplåster (även om de har mikronålar som leveranspunkt) och nässprayer tillgängliga som hjälper dig att uppnå samma resultat.